Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «بهادر امینیان» که در وبینار «امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی و مسئله افغانستان» از طریق نشست ویدئویی مرکز فرهنگی «تبیان» سخن می گفت، با اشاره به اینکه وضعیت حاکم و فضای سیاسی جهان به گونه‌ای بود که ضرورت چنین منجی به صراحت احساس می شد؛ افزود: وضعیت در منطقه هم‌زمان با پیروزی انقلاب اسلامی بگونه‌ای بود که قدرت‌های بزرگ در منطقه سلطه داشتند و سیاست‌های خود را اجرا می ‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسلمانان روز به روز در حال از دست دادن امید و آرزوی خود بودند و حقارتی که بر آنها تحمیل می ‌شد، بسیار ناراحت کننده بود و امام خمینی (ره) مسلمانان را در چنین شرایطی امیدوار ساخت.

این نشست به صورت مجازی و با حضور شخصیت‌های مطرح سیاسی، دینی، مذهبی و همچنین فرهنگی دو کشور از جمله سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان به صورت آنلاین برگزار شد.

بهادر امینیان در این نشست گفت: فضای عمومی در منطقه به گونه ای بود که همه منتظر یک منجی بودند که آنان را از چنین وضعیتی نجات دهد.

امینیان افزود: سالیان درازی بود که مسلمانان هویت اصلی و خود اتکایی مبتنی بر ارزشهای بومی و فطرت و دستورات الهی را از دست داده و به مهره‌های در دست قدرت ها و بازیگران بین المللی تبدیل شده بودند. این وضعیت مشکلات عدیده را ایجاد می کرد و همه در جستجوی پیدا کردن یک هویت جمعی و بازیابی هویت خود بودند.

وی در ادامه گفت: امام از هویت بومی و احیای شخصیت انسانی صحبت و این امر را عملا متجلی کردند و نشان دادند که ابر قدرت ها را به راحتی می توان به تسلیم و عقب نشینی وا دار کرد و در حقیقت بارقه امید و نور را برای مردم منطقه بوجود آوردند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: در آن زمان افغانستان بعد از دوران سختی که در طول قرن گذشته پشت سر گذاشته بود، از ورود انگلیسی ها و بعد حکومت‌های غیر بومی و همچنین حمله شوروی در آن زمان و حرکت‌های ضد خدایی و کمونیستی، جستجو برای راه نجات الزامی بود.

امینیان افزود: مردم افغانستان به دنبال این بودند که به فرامین الهی برگردند و در حقیقت به کسی نیاز داشتند که به آنان عزت دهد و بتواند هویت انسانی و اسلامی را به آنان بر گرداند. همه اینها درحرکت امام دیده می ‌شد و آن شخصیت کاریزمایی امام بر مردم افغانستان تاثیر گذاشت و همه به این باور رسیدند که از امام می ‌توان مسیر جدیدی را آموخت.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل اضافه کرد: مردم افغانستان پشت سر حرکت امام ایستادند و در طول چهل سال گذشته تلاش کردند که راه خود را باز یابند و به راه اسلامی برگردند. سختی‌های زیادی را هم تحمل کردند و در این مدت کنار مردم ایران ایستادند و توانستند شخصیت خود را باز یابند و آن عزت و شکوه و عظمت اسلامی را به خود برگردانند.

وی یادآور شد: اهل تشیع و اهل تسنن افغانستان این مسئله را درک کرده بودند و از طرف دیگر مردم ایران هم تلاش کردند که در کنار مردم افغانستان باشند و درهمان زمان حاضر نشدند که برسر سرنوشت مردم افغانستان معامله کنند. هر چند شوروی به ایران پیشنهاد کرد که اگر شما از حمایت مجاهدین دست بردارید ما از شما حمایت می‌کنیم. اما امام این پیشنهاد را رد کرد و در کنار مجاهدین افغانستان ایستاد و همین وفای به عهد و پا فشاری امام باعث شد که مردم افغانستان احساس کنند که اگر حامی و پشتیبانی دارند؛ این حامی، امام و حرکت او و جریانی است که از مسیر انقلاب اسلامی سرچشمه می ‌گیرد.

برچسب‌ها افغانستان امام خمینی دهه فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان امام خمینی دهه فجر افغانستان امام خمینی دهه فجر اخبار کنکور مردم افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۲۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نماینده اصلح باید شناخت کافی از دغدغه‌های مردم داشته باشد
  • تاکسیران امانت‌دار مشهدی ۳ میلیارد ارز را به صاحبش برگرداند
  • امروزه ریشه های شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران مستحکم تر شده است
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند / یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد